Sanayi-Üniversite İşbirliği Kapsamında Firmalara Ziyarette Bulunuldu

Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GÜNEY koordinatörlüğünde Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Kadir YEŞİLYURT, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Kemal AKYILDIZ, MEYOK Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa ÖZDEMİR ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER Sanayi-Üniversite İşbirliği kapsamında firmalara ziyarette bulundu.

Yozgat Yibitaş Çimento Fabrikası, Yozgat Kraft Torba, Yemtaş ve Erensan firmalarını ziyaret eden teknik heyet birçok işbirliği çalışmasını başlattı. Meslek Yüksekokullarında uygulamaya geçilen 3+1 eğitim modelinin önemi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda sektör temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.  Ayrıca işbirliği kapsamında Mühendislik Mim.arlık Fakültesi ile yapılabilecek proje çalışmaları hakkında görüşme gerçekleştirilmiştir.

1.12.2021 21:46